برای تهیهٔ بستر کشت در تراریوم ۴ مرحله وجود دارد:
۱) پایینترین لایهٔ بستر زهکش است. شامل: شن یا سنگریزه، ریگ و یا ماسهٔ خیلی درشت. این لایه برای جلوگیری از اشباع شدن خاک است، و از پوسیدگی ریشه جلوگیری میکند. بسته به اندازهٔ ظرف حداقل ۱ اینچ و برای ظروف بزرگ ۳ اینچ زهکش استفاده میشود.
۲) روی زهکش لایهٔ نازکی از زغال استفاده میشود. این لایه به تمیز کردن هوا از بخارهای حاصل از پوسیده شدن مواد آلی کمک میکند و همچنین از بو گرفتن تراریوم جلوگیری میکند.
۳) روی دو لایهٔ قبلی لایهٔ نازکی از خزهٔ اسفاگنوم قرار میگیرد. این لایه از ریزش خاک به درون زهکش و بیفایده شدن آن جلوگیری میکند.
۴) آخرین و بالاترین لایه خاک است. برای خاک مناسب میتوانید به مخلوط خاکی معمولی، ماسه اضافه کنید.
مخلوط خاکی دیگر: ۱ قسمت ماسهٔ ساختمان + ۱ قسمت خاکبرگ پوسیده + ۲ قسمت خاک باغچه
هیچ کودی به گیاه اضافه نکنید، چون سبب میشود گیاه رشد سریع و زیادی داشته باشد و از محیط اطرافش به سرعت خارج شود.
برای درست کردن تراریوم، باید گیاهان مناسبی انتخاب شوند. گیاهانی که کوچک و فشرده باشند و رشد آهسته داشته باشند مناسبند. میتوانید گیاهانی انتخاب کنید که از نظر ارتفاع، شکل، بافت و رنگ متفاوت باشند. نمونههای کوچک هر گیاه که سریع رشد نمیکنند بهترین انتخاب هستند. وقتی گیاهان را از گلدان خارج میکنید و میخواهید کشت کنید لازم نیست که ریشههای آنها را هرس کنید. گیاه را با همان ریشهٔ فشرده کشت کنید، چون ریشهٔ فشرده از رشد سریع گیاه، که در اینجا برای ما نامطلوب است، جلوگیری میکند. پس از کشت باید خاک را در اطرف گیاه کاملا فشرده کنید.
چند نکتهٔ مهم در مورد تراریوم:
_ برای جلوگیری از مشکل حشرات و بیماریها، تنها باید از خاک تجارتی و با کیفیت خوب استفاده کنید و برای از بین بردن هر گونه میکروارگانیسم موجود در خاک، باید پیش از استفاده خاک را پاستوریزه کنید. سایر موادی که استفاده میکنید، مثل زهکش، سنگها، .. نیز باید پیش از استفاده با آب تمیز و گرم شسته شوند. پیش از کشت گیاه را نیز چک کنید که بیمار و یا آفت زده نباشد.
_ سه لایهٔ زیری یکنواخت و هموار هستند، اما با استفاده از لایههای مختلفی از خاک (بالاترین لایه)، میتوانید در پشت تپه و در جلو دره درست کنید. با فرو بردن هر ظرف کم عمقی در خاک میتوانید یک دریاچهٔ کوچک در تراریومتان بسازید.
_ تراریوم طوری باید بنا و تنظیم شود، که بهترین تاثیر را روی بیننده داشته باشد. مثلا اگر باغ از همه طرف دیده میشود، یک گیاه بزرگ باید در وسط کشت شود، با گیاهانی کوتاهتر در اطراف. اگر تراریوم تنها از یک طرف دیده میشه، بلندترین گیاه باید در عقب ظرف کشت شود، با گیاهانی کوتاهتر در جلو.
_ پس از کشت گیاه، باید خاک، به آرامی و کمی مرطوب شود. دقت کنید که تراریومتان باتلاقی نشود و آب زیادی در آن جمع نشود.
_ پس از کشت باید سرپوشی روی ظرف بگذارید. برای سرپوش میتوانید از شیشهٔ شفاف، ظروف شفاف، پلاستیک، … استفاده کنید. باید تجمع آب روی شیشه را بررسی کنید. اگر قطرات درشت آب روی شیشه ظاهر شد، باید سر ظرف را برای مدتی بازکنید تا رطوبت اضافی خارج شود. گاهی باید سرپوش را نیمه باز نگه دارید تا هوای تازه اجازهٔ گردش پیدا کند.
_ تراریوم نیازی به کوددهی ندارد. اما اگر گیاهان ضعیف و زرد شدند از کودهای خیلی ضعیف خانگی استفاده کنید.
_ هرس و جایگزین کردن گیاهان مرده ممکن است که لازم باشد. و گیاهان بیمار را سریعا باید خارج کنید. هر گیاهی را که خارج میکنید باید جایگزین شود.
بعضی از گیاهانی که برای این کار مناسب هستند و احتمالا شما هم میتوانید آنها را به راحتی پیدا کنید: سانسوریا، بعضی از انواع سرخس، پرسیاوشان، فیتونیا، بنفشهٔ آفریقایی، پیله آ، پپرومیا، عشقه، پتوس، بگونیا رکس، کریپتانتوس، کراسولا، کالانکوئه، شبدر و...
******************
ساخت باغ شیشه ای
تراریوم ها تزیینی بسیار زیبا برای روی میزهای اتاق غذاخوری یا دیگر نقاط پر نور هستند. با استفاده از یک تراریوم کوچک و زیبا سبزی را وارد فضای خانه خود کنید. این تراریوم ها علاوه بر این که موجب افزایش اکسیژن فضای منزل می شوند، به سادگی آماده شده و در اندازه های مختلف قابل ساخت هستند. ظرف محتوی آن را به راحتی تغییر دهید تا با هر دکوراسیون سازگار شود. روش ساده و توصیه های گام به گام ما را برای نحوه کشت یک تراریوم دنبال کنید.

مواد لازم:
یک ظرف مناسب شیشه ای، قطعات ذغال فعال شده، شن، سنگ های رودخانه، خاک گلدان، دستکش، آب پاش، بیلچه باغبانی
لایه زیرین را درست کنید(در حدود ۲ و نیم یا ۵ سانتی متر از ذغال را زیر ظرف بریزیزد.)
برای گیاهان با برگهای گوشتی و آبدار مانند کاکتوسها ابتدا با شن شروع کنید . در ظرف تراریوم به عنوان پایه اصلی ۲و نیم سانتی متر شن بریزید. برای زیبایی بیشتر رنگ ها، از شن ها با رنگ های متضاد استفاده کنید تا تون این رنگ ها در برگ ها انعکاس پیدا کند. برای گیاهانی که نیاز به آب بیشتری دارند ( مانند سرخس ) شن را حذف کنید و دو نیم سانتی متر سنگ های رودخانه ای در کف ظرفتان بریزید. بعد یک لایه نازک ذغال به آن اضافه کنید تا زمینه را تازه نگاه دارد. باقی مانده زغال را با دست یا بیلچه با خاک مخلوط کنید. لایه دوم را اضافه کنید محتوی ظرف را تا یک چهارم یا یک سوم با مخلوط خاک و ذغال پر کنید . به آرامی هر ۵ سانتی متر یک بار خاک را بریزید تا فضای خالی کمتری بین آن ها باقی بماند. گیاهان را اضافه کنید به دقت گیاهان را از گلدانشان بیرون آورده و بر روی خاک قرار دهید تا از جاگیری درست آنها مطمئن شوید. فضای کافی بین گیاهان در نظر بگیرید.
:: موضوعات مرتبط:
گیاهان آپارتمانی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1430
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1